1
0  • 16 SEPT. 14
  • 0

  Urechea interna

  1
  0  ORGANUL ECHILIBRULUI SE AFLA IN URECHEA INTERNA

  VERTIJUL propriu-zis, descris ca senzatia de rotire a lucrurilor in jurul pacientului, este cel mai adesea determinat de o afectiune a urechii interne.

  Urechea, organ al echilibrului si auzului, este responsabila de monitorizarea in fiecare moment a pozitiei si miscarilor capului. Organul echilibrului se gaseste in urechea interna, bine protejat de oasele craniului. Urechea interna se continua spre exterior cu urechea medie si urechea externa.

  Receptorii aflati la nivelul urechii interne informeaza permanent creierul asupra pozitiei capului si corpului in spatiu, permitand echilibrarea constienta.

  Atunci cand receptorii de echilibru de la nivelul urechilor interne (dreapta sau stanga) nu functioneaza in mod egal, poate sa apara VERTIJUL. Vertijul se insoteste adesea de fenomene neurovegetative (greata, varsaturi, transpiratii, paloare) severe, care pot speria pacientul aflat in criza de vertij si, pe termen lung, pot determina teama de a mai iesi singur din casa.

  Nu devenim constienti de performantele pe care le poate atinge acest mic organ deosebit de complicat decat in momentul cand apare o afectiune, care se traduce clinic prin VERTIJ.

  Nu toate cazurile de vertij sunt la fel (intensitatea si durata pot fi diferite), de aceea fiecare pacient are propria lui poveste, propriul fel de a privi lucrurile

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Photostream