• Servicii pentru pacienții înscriși

    Consultații medicale – examen medical periodicControl Medical Periodic                                                     Consultaţiile medicale preventive sunt recomandate tuturor persoanelor deoarece au ca scop detectarea într-un stadiu incipient a unor boli grave. În cadrul consultației beneficiaţi de un examen clinic general organizat pe organe și sisteme, completat de controlul glicemiei, a saturației oxigenului, măsurarea tensiunii arteriale, a frecvenței cardiace. Ulterior urmat de recomandarea de investigaţii ţintite pentru identificarea factorilor de risc pentru îmbolnăvire specifici etapei de vârstă în care vă aflaţi. In cazul în care se depistează anumiți factori de risc se vor lua măsuri de prevenție și profilaxie a bolilor. Se vor recomanda dacă este cazul şi consulturi interdisciplinare.

    EKG și teste pulmonare – Ekg si teste pulmonareBolile de inimă reprezintă una dintre cele mai des întâlnite cauze de deces. Puteți beneficia de consultații în vederea diagnosticării şi dacă este necesar, veți primi o trimitere spre un medic cardiolog specialist sau pneumolog. Printre cele mai comune afecţiuni ale inimii putem menţiona boli coronariene – cardiopatia ischemica, hipertensiunea arterială probleme de ritm cardiac, infecţii cardiace, defecte cardiace congenitale.

    Control medical gravide        Se referă la monitorizarea sarcinii pe tot parcursul ei și implică o consultație periodică în cadrul căreia viitoarea mămică beneficiază de un examen clinic complet (ascultarea bătăilor cordului fetal, se determină poziția fătului și se măsoară inălțimea uterului) inclusiv pelvimetrie externă (măsurarea dimensiunilor bazinului pentru a stabili dacă este posibilă nașterea pe cale naturală). In urma consultației mămica va primi o recomandare pentru a efectua analize de laborator.    Consultația va fi însoțită de recomandări legate de regimul igieno-dietetic, a suplimentelor nutritive, de profilaxie a anemiei, sfaturi legate de dietă şi un stil de viaţă sănătos pe parcursul sarcinii . In final se vor completa documentele medicale și fișa de urmărire periodică a gravidei. Pe parcursul consultației medicul va răspunde la toate întrebările și nelămuririle pacientei și ii va explica timpii nașterii.

    vaccinari           Prezentaţi-ne fişa dumneavoastră cu vaccinurile efectuate până în prezent – pentru verifica dacă vaccinurile făcute sunt suficiente sau este nevoie să vă faceţi unele suplimentare în vederea imunizării impotriva bolilor. Vaccinul este cea mai sigură metodă pentru a preveni apariţia unor afecţiuni. Vaccinarea bebelușilor reprezintă o activitate de prevenție, extrem de importantă care implică acceptarea și participarea activă a părintilor, implicarea personalului medical și reîmprospătarea periodică a cunoștințelor despre vaccinuri, prevenție și recomandările legale în vigoare – OMS (Organizația Mondială a Sănătății) și Ministerul Sănătății din Romania.

    control medical sugar   Consultaţii dedicate urmăririi dezvoltării şi creşterii sugarilor şi a copiilor mici (inăltime, greutate, perimetrul cranian, perimetrul toracic, examen neurologic complet). Se vor efectua vizite la domiciliu pentru nou născut și sugarul de 1 lună, urmate ulterior de vizite de urmărire a dezvoltării conform recomandărilor internaţionale (2,4, 6,9,12,15,18 luni).

         In cadrul acestor consultatii veţi putea primi sfaturi legate de stimularea lactației, alimentația la sân corectă, alimentația sugarului și a copilului mic și diversificare alimentației.

         Veți beneficia de consiliere legată de efectuarea imunizărilor.

  • Curs puericultură

    Obținerea atestatului de puericultură

    Tăticul va primi noțiuni legate de:

    • reguli de îngrijire a nou-născutului: băița bebelușului, igiena ochișorilor, a năsucului, a unghiilor, organelor genitale;
    • noțiuni legate de creșterea și dezvoltarea psihomotorie a sugarului;
    • informații privind de principalele urgențe medicale ale sugarului;
    • principalele probleme întâlnite la sugar;
    • detalii despre schema de vaccinare obligatorie, tipuri de vaccinuri disponibile pe piață, mod de administrare, efecte adverse, vaccinare pentru Rotavirus, Pneumococ, Varicela, Hepatita;

            La sfârșitul cursului tăticul va primi materiale informative în format electronic și sub formă de pliante, broșuri

  • Curs Diversificarea corectă

    Curs Diversificare      O alimentatie sănătoasă în primul an de viață va sta la baza unei fundații solide pentru o dezvoltare armonioasă. Cursul se bazează pe informații actualizate în consens cu recomandările Societatii Europene de Nutritie și Gastroeneterologie Pediatrică, precum și ale Organizației Mondiale a Sănătății și conține principii și reguli de diversificare corectă a sugarului. La sfârșitul cursului participanții vor primi materiale informative în format electronic conținând rețete și informații despre diversificare.

  • Consultații la domiciliu

          Fie că sunteți părinți și vă confruntați cu febra, tusea, vărsăturile care de obicei apar la ceas de seară și in prag de week-end sau poate că sunteți tineri, adulți, vârstnici în căutarea unui consult medical amănunțit pentru a stabili un diagnostic și a beneficia de un tratament, indiferent de situație vă stau la dispoziție pentru consultații la domiciliu.

    Programările pentru vizitele la domiciliu în afara orelor de program de cabinet se pot face la numărul de telefon 0748246642.

    Consultația la domiciliu se va efectua în funcție de lista de programări a perioadei respective.

    Programarea consultațiilor va avea la bază urmatoarele criterii-varsta, gradul de afectare al stării generale a copilului, distanța, ora solicitării.

    Ne rezervăm dreptul de a refuza solicitarea atunci când nu îndeplinește condițiile unei urgențe medicale reale.

  • Pachet Primul An de viață împreună

    Primul AnPentru a trece mai ușor peste primul an cu bebe și a face față cu brio provocărilor apărute în meseria de părinți vă propun un pachet “Primul an de viata impreună” în care aveți la dispoziție medicul 24 h din 24, 7 zile din 7 și beneficiați de examinări clinice lunare care presupun măsurători antropometrice (greutate, lungime, perimetru cranian, perimetrul toracic, fontanela anterioară,etc), alegerea schemei de vaccinare, sfaturi privind profilaxia rahitismului cu Vitamina D, precum și răspunsuri la toate întrebările și nelămuririle.

    Astfel încât acest pachet vine în sprijinul părinților cu informații despre creșterea și dezvoltarea sugarului, modificările fiziologice din primele săptămâni, schema de vaccinare obligatorie și suplimentară, diversificarea – baza pentru un copil sănătos in anii ce urmează. La toate acestea se adaugă informații despre colici abdominale, apariția primilor dințișori și neplăcerile generate de aceștia, primele răceli sau prima febră și multe alte probleme care vor face parte din primul an de viață a bebelușului să fie cel mai solicitant dar în același timp și plin de satisfacții.

    Fiecare întâlnire lunară va fi personalizatăî in funcție de etapa de dezvoltare a bebelușului. Achiziționând acest pachet, beneficiați de 12 întâlniri cu medicul, de o relație apropiată, caldă, de asistență telefonică și/sau online prin intermediul e-mailului (dr_enachescu@yahoo.com) astfel încât primul an de viață a bebelușului să fie marcat doar de evenimente fericite.

  • Servicii cu plată


    Adeverințe medicale la solicitarea pacientului

    Adeverință pentru colectivitate, fisa vaccinari si aviz epidemiologic 30 Ron
    Adeverință pentru angajare 30 Ron
    Adeverințe medicale solicitate de diverse instituții 30 Ron
    Certificat prenupțial 150 Ron
    Adeverinta fișă auto 30 Ron
    Fisa medicala solicitata de firma de asigurari 50 Ron

    Consultatii

    Consultatii pentru pacientii inscrisi pe lista GRATUIT
    Consultatii pentru pacientii neinscrisi pe lista 100 Ron
    Consultatii in regim de urgenta 100 Ron
    Consultatii la Domiciliu 150 Ron
    Gauri in urechi cu cercei sterili – PISTOL 100 Ron
    Vaccinare optionala – VARILRIX, NIMENRIX, BEXSERO, HAVRIX, ROTARIX 30 Ron

     


    Tratamente si Investigatii la Solicitarea Pacientului

    Interpretare Set Analize (efectuate la recomandarea altor medici) 50 Ron
    Gricemie (glucotest) 20 Ron
    Consult Otoscopic 30 Ron
    Injectie Intramusculara/ Intravenoasa/Intradermica la cabinet 30 Ron
    Injectie Intramusculara/ Intravenoasa/Intradermica la domiciliu 50 Ron
    Toaleta si pansamentul unei plagi 30 Ron
    Extragerea firelor de sutura 30 Ron

    Alte Servicii

    Curs de diversificare (durata consultatiei ~ 30-40 min) 150 Ron
    Curs de puericultura (durata consultatiei ~ 40-45 min) 100 Ron
    Pachet Primul An Impreuna Pachetul contine 12 consultatii + urgente;plata se face trimestrial,durata unei consutatii ~1 h 200 Ron / luna

     

  • Medicul de familie este cel care este alături de pacient încă de la nastere după ce ajunge mămica la domiciliul cu nou-născutului și apoi trecând prin toate etapele de dezvoltare de-a lungul vieţii – sugar, copil mic, preşcolar, adolescent, adult și nu în cele din urmă vârstnic.

    Astfel, medicul de familie este intodeauna prima persoană la care trebuie să apelaţi pentru a primi asistenţă medicală. După o examinare amănunțitaă și cunoscând foarte bine istoricul pacientului medicul de familie va stabili dacă starea medicală a pacientului necesită investigaţii mai amănunţite sau dacă este cazul eliberează o trimitere către un medic specialist.

    Medicina familiei este în centrul specialităţilor medicale, astfel încât în afecțiunile mai complexe uneori medicul de familie apelează la ajutorul calificat al colegilor săi din alte specialităţi și de asemenea ghidează pacientul în haţişurile sistemului sanitar medical.

    Medicului de familie trebuie să fie un bun strateg al stării de sănătate a omului sănătos sau bolnav fiind axat deopotrivă atât pe prevenția bolilor cât şi pe combaterea afecțiunilor deja apărute.

    Printre calităţile unui bun medic de familie se regăsesc în primul rând de competenţa profesională, apoi iscusința de a explica limpede pacienților săi lucruri legate de sănătatea lor, de a-i informa în privinţa tuturor opţiunilor posibile privind prevenirea bolilor, diagnosticul şi tratamentul. Este important de a putea fi uşor de găsit şi de abordat de către pacienţii săi și de a avea relaţii și legături în lumea medicală.